Co serwuje się w przyczepach gastronomicznych

Zna je chyba każdy, kto kiedykolwiek jadł coś na mieście; najczęściej spotykane w okolicach uczęszczanych miejsc i ulic, szkół, uczelni i budynków firmowych. Często parkowane tuż przy stadionach i halach sportowych. Przyczepy, w których serwowane są szybkie i ciepłe przekąski, już dawno podbiły serca Polaków.
Zwłaszcza dlatego, że dostęp do nich jest właściwie niczym nieograniczony i w pełni swobodny: przyczepę gastronomiczną można nawet wynająć na własne przyjęcie! Popularnym motywem jest wynajmowanie ich np. na rodzinne czy osiedlowe festyny. Fenomenem, dzięki którym przyczepy gastronomiczne cieszą się tak dużym zainteresowaniem, jest przede wszystkim ich uniwersalność. W przyczepach przygotować można dania wszelkiego typu, fast foody, naleśniki i gofry, przekąski z kurczaków, dania wegetariańskie, kuchnię chińską czy japońską, zapiekanki a nawet pierogi, czy dania domowe. Nie istnieje żaden ogranicznik potraw, które można w nich gotować, przygotowywać a następnie serwować glodnym klientom – poza własną wyobraźnią.