Food truck w okresie zimowym

Okres letni jest czasem, kiedy częściej wychodzimy z domu i spędzamy czas na różnych aktywnościach. Zima jest przeciwieństwem lata: chłód i krótkie dni nie zachęcają do wychodzenia z domu. Food trucki większym zainteresowaniem cieszą się wiosną oraz latem, za to okres zimowy jest dla nich trudniejszy i ciężej znaleźć klientów. Co w takiej sytuacji można zrobić? Większość właścicieli decyduje się na zawieszenie działalności na okres zimowy, a ich food truck trafia do garażu. To dobre rozwiązanie dla osób, które w okresie letnim zarobiły wystarczająco dużo, aby bez problemów przetrwać zimę. Nie każdy jednak ma aż tyle szczęścia, wtedy konieczne jest ciągłe prowadzenie biznesu. W okresie zimowym najlepszym miejscem są okolice zakładów pracy, gdzie przez cały dzień przechodzą i przejeżdżają pracownicy, co zwiększa szansę na to, że ktoś zakupi jedzenie z food trucka. Dobrym rozwiązaniem są także okolice dyskotek, lecz wtedy trzeba pracować w nocy.