Food trucki z duszą

Moda na food trucki z całą pewnością trwa. Nie oznacza to jednak, że każdy pomysł przemieni się w sukces. Kluczową rolę odrywa odpowiedni wybór serwowanych potraw. Jednak nawet najlepsze danie nie sprzeda się w złym otoczeniu. Dlatego tak ważny jest wybór odpowiedniego pojazdu i właściwy wystrój. Przyczepy powinny być niepowtarzalne i pokazywać charakter miejsca. Francuskie naleśniki mogą być serwowane w retro przyczepie, o ciepło beżowym kolorze i umieszczonych na ladzie kwiatach. Pastelowy wystrój sprawdzi się w tym przypadku doskonale. Dla kontrastu, w przypadku foodtrucka serwującego ostre orientalne dania, konieczny jest wyrazisty wystrój – mocne kolory, wizerunki smoków lub wojowników – to jedynie przykład, duszę foodtruckowi nadaje jego właściciel. Powinien on zadbać o odpowiedni koncept i wykonanie najwyższej jakości, z dbałością o szczegóły i funkcjonalność tej małej przestrzeni. Ważne są także akcenty – fartuchy, serwetki, pojemniki na przyprawy. Odpowiednia stylizacja przyciągnie klientów, którzy następnie może już uwieść smak potrawy.