Hamburgerowy raj prosto z przyczepy

Hamburger – jedno z najpopularniejszych dań świata. Często uważane za niezdrowe i tuczące. To jednak nie zawsze jest prawdą. Dziś coraz częściej hamburger to modne i pożywne danie, niezmiernie popularne w kulturze jedzenia foodtruckowego. Właściciele przyczep uwielbiają przygotowywać ten rodzaj posiłku, zdecydowana większość foodtrucków serwuje właśnie hamburgery. Na czym polega ich fenomen, czym się wyróżniają? Co sprawia, że każdy ma na niego ochotę i mimo wielu sprzedających, popyt jest ogromny? Sekret tkwi w przygotowywaniu hamburgera na bieżąco. Bułki często są wypiekane bezpośrednio przez foodtruckowców, mięso jest staranie wyselekcjonowane, a dodatki świeże. Również niebagatelność smaków i mnogość dodatków zachęca do ciągłego próbowania nowych odmian. Hamburgery możemy dziś zjeść z pieczonym burakiem, marynowaną gruszką, wędzoną śliwką, błękitnym serem pleśniowym, a nawet czekoladą. Amatorzy nieprzeciętnych smaków nie będą zawiedzeni, a właściciele przyczep nieustanie poszerzają swoją ofertę.