Jak dobrać odpowiednią wielkość przyczepy dla gastronomii?

Czy lepsza jest duża i przestronna, czy raczej niewielka i łatwiejsza w transporcie? Jeśli zamierzamy serwować posiłki z przyczepy, musimy pamiętać o odpowiednim jej wyposażeniu. W warunkach „polowych” ciężko jest uzupełnić zapasy, czy dokupić sprzęt i materiały, w związku z tym absolutnie konieczne jest zaplanowanie najmniejszych detali już na początku. Z drugiej jednak strony musimy mieć na uwadze, że przyczepa ma bardzo ograniczoną powierzchnię i zwykle nie zdołamy umieścić w niej wszystkiego, co chcielibyśmy ze sobą zabrać. Pamiętajmy też, że na imprezach, w których będziemy uczestniczyć, zwykle płacimy za każdy metr zajmowanej powierzchni – w związku z tym mniejsza przyczepa będzie tu ogromnym atutem. Jak zwykle więc musimy znaleźć złoty środek – z jednej strony pożądana jest przyczepa jak najmniejsza, a z drugiej, jak największa. Musimy też przewidzieć, jak duże i jak długie imprezy będziemy chcieli obsługiwać. Jeśli bowiem zdecydujemy się na mniejsza przyczepę, a zajmiemy się duża, dwu- lub nawet trzy-dniową imprezą, może się okazać, że zapasy wyczerpią nam się już pierwszego dnia!