Lato to bezkres imprez na świeżym powietrzu

Lato to bezkres imprez na świeżym powietrzu. Nie ma tygodnia, by w regionie nie odbywały się odpusty, koncerty, czy inne imprezy masowe. A ciężko sobie wyobrazić takie przedsięwzięcie bez odpowiedniego wsparcia gastronomicznego.Gastronomia w przeważającej części jest serwowana z różnego rodzaju przyczep. Dostosowane są one do panujących warunków – nie tylko są łatwe w transporcie i ustawieniu, ale też pozwalają na przygotowanie zróżnicowanych posiłków. Najczęściej serwowane przekąski to popcorn, kurczaki z rożna i dania typu fast-food: hot-dogi, hamburgery, czy zapiekanki. By serwować tego typu posiłki nie trzeba wiele. Zwykle wystarczy dobry opiekacz i dostęp do zasilania elektrycznego. Maszyna do popcornu nie zajmuje zbyt wiele miejsca – zwykle swobodnie mieści się na powierzchni jednego metra kwadratowego. Oczywiście, w takiej sytuacji warto przewidzieć miejsce dla osoby obsługującej maszynę, a także odpowiednią przestrzeń przeznaczoną na zapasy kukurydzy, czy oleju. Nie ma bowiem nic gorszego, niż musieć biec po zakupy w połowie imprezy!