Na wynos i nie tylko!

Foodtrucki, czyli mobilne knajpy zaskarbiły serca wielu ludzi. Pęd życia powoduje, że często brakuje nam czasu na zdrowy i smaczny posiłek. Przerwa w pracy, spotkanie z klientem, dotarcie na wykład, załatwianie spraw w mieście a nawet spacer z psem – w każdej sytuacji może złapać nas głód. Na szczęście w coraz większej ilości miejsc możemy spotkać foodtrucki, które umożliwiają nam skosztowania rarytasów różnego rodzaju. Belgijskie frytki, amerykańskie hot-dogi, lokalne przekąski, owocowe lody – przykłady można mnożyć. Foodtrucki oferują jednak jedzenie nie tylko na wynos. Wiele z nich aranżuje przestrzeń przed przyczepą – ustawia stoliki, parasole, ławki, skrzynki do siedzenia. Otoczenie zdobią kwiaty. Wiele przyczep ma także daszek w wyposażeniu, co pozwala klientom komfortowo zjeść posiłek nawet w przypadku deszczu.  Foodtrucki stacjonują również grupowo, co pozwala zaprojektować właścicielom przyczep wspólną przestrzeń i stworzyć miejsce nie tylko do złapania posiłku i pospiesznego udania się w swoje miejsce, ale przyjścia w gronie znajomych i spędzenia czasu w luźnej atmosferze.