Najlepsze miejsca na przyczepy gastronomiczne

Posiadanie przyczepy gastronomicznej, choćby i najnowocześniejszej, odnowionej, ze specjalistycznymi sprzętami i indywidualnie dopasowanym wnętrzem, wcale nie musi być gwarantem sukcesu takiego biznesu. Gwarantem jest za to posiadanie i zajęcie dobrego miejsca, w którym można ustawić przyczepę i sprzedawać z niej dania i napoje oraz serwować wszystko to, na co jest w danym sezonie zapotrzebowanie.
W jakich miejscach więc najlepiej ustawić przyczepy gastronomiczne, aby nie narzekać na brak klientów i mieć zapewnione wysokie zyski? Oczywiście tam, gdzie spodziewamy się największej liczby klientów. Okolice szkół, uczelni wyższych, budynków korporacyjnych, centra miast, rynki i starówki – miejsca uczęszczane przez turystów – nad morzem są to okolice plaż i deptaków. Dodatkowo na duże zarobki liczyć można w pobliżu stadionów i hal sportowych, szczególnie w okresach, gdy rozgrywane są tam jakieś mecze. Samo miejsce można zresztą w każdej chwili zmienić na inne, jeśli dana miejscówka nie przynosi zysków.