Nużące i wiecznie takie same posiłki w pracy? Wyskocz do foodtrucka!

Praca stanowi większą część ludzkiego życia. Spędzamy w niej średnio minimum 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu. Często po pracy wykonujemy inne obowiązki, lub przyjemności – spotykamy się ze znajomymi, idziemy na siłownię, robimy zakupy. Potrzebujemy na to odpowiedniej energii i dostatecznie dużo czasu. Intensywność życia powoduje, że wielu ludzi jada w pracy. W korporacjach, dużych biurowcach znajduje się przeważnie bistro oferujące niedrogie i smaczne posiłki. Mimo, że menu bywają zmieniane każdego dnia, rodzaj kuchni z czasem staje się monotonny. Ludzie potrzebują nowych smaków i nieznanych potraw. To ogromna szansa dla foodtrucków, które każdego dnia mogą zaparkować przy innym biurowcu i zaproponować swoje specjały. Zaletą jedzenia z przyczep jest szybkość jego przygotowania i otrzymania – każdy pracownik zdąży zamówić i zjeść podczas swojej przerwy, bez konieczności poszukiwania knajpy w okolicy – przyjeżdża ona prawie pod jego biurko! Właściciel przyczepy może zaś wybierać spośród ogromnej liczby biurowców i za każdym razem być pewnego rodzaju atrakcją.