Od kierowcy do kucharza – przyczepy gastronomiczne

Nie każdego stać na kupno restauracji, jak i nie każdego stać na kupno samochodu, ale są przypadki, gdy zakup tych dwóch rzeczy można połączyć. W jaki sposób? Decydując się na inwestycję w przyczepę gastronomiczną. Chociaż sama nazwa może niewiele mówić, z pewnością każdy z nas widział kiedyś taką przyczepę – są szczególnie popularne na różnego rodzaju koncertach i imprezach masowych.
Podstawową zaletą takiej przyczepy jest jej mobilność, a więc możliwość jeżdżenia nią z miejsca na miejsce. Właściciel nie jest przywiązany do jednej miejscówki czy nawet miasta, jeśli więc przykładowo sezon w Krakowie się kończy, ale zaczyna we Wrocławiu, przyczepy gastronomiczne można po prostu tam przewieźć. Co można z nich sprzedawać? Właściwie nie ma żadnych większych ograniczeń i choć najbardziej popularne są takie przekąski jak zapiekanki, frytki czy hot-dogi, przyczepa równie dobrze może być kuchnią włoską, azjatycką a nawet skandynawską. Jeśli tylko trafi się na odpowiedni rynek i trafi w niszę zapotrzebowania na daną kuchnię, z pewnością można na takim biznesie wiele zarobić.