Popularne rodzaje przyczep gastronomicznych

Posiłki kupowane w mobilnych przyczepach gastronomicznych nie są już niczym niezwykły. Łatwy dostęp do przekąsek czy nawet gotowych obiadów, możliwość zjedzenia ich na ciepło i świeżo, bez konieczności fatygowania się do restauracji sprawiają, że takie przenośne kuchnie cieszą się sporym zainteresowaniem. Jakie jednak są najpopularniejsze rodzaje przyczep gastronomicznych?
Zasadniczo możemy je podzielić na dwie grupy: gotowe i do zabudowy. Te pierwsze wykonywane są wedle ogólnego schematu i wyposażane w standardowe meble czy sprzęty: blaty, szafki, mikrofale, lodówki, kuchenki, etc. Z kolei przyczepy gastronomiczne do zabudowy oddawane są w stanie surowym i dopiero klient wybiera, jakie sprzęty i meble mają się w środku znaleźć. W ten sposób budowane od podstaw są takie przyczepy, w których sprzedaje się np. naleśniki (mają większą liczbę kuchenek), zapiekanki (większa liczb pieców), piekarnicze (lady wystawowe), z lodami i goframi (większa liczba lodówek) czy szybkimi przekąskami z kurczaka (dodatkowo wyposażone we frytownice i smażalnice).