Przyczepa gastronomiczna czy restauracja ..?

Na ulicach coraz częściej można zauważyć przyczepy gastronomiczne i wydaje się, że są one coraz częściej wybieraną alternatywą dla stacjonarnych sklepów i jadłodajni. Czy są one jednak o wiele lepsze? Na pewno dają większą swobodę w przemieszczaniu się i są doskonałym rozwiązaniem dla osób, które chcą oferować swoje usługi na różnych festiwalach i podobnych imprezach. Korzystanie z przyczepy gastronomicznej pozwala na łatwe rozstawianie swojego stanowiska. Często też taka przyczepa to o wiele niższy koszt niż zakup lub budowa lokalu, więc także finansowo takie rozwiązanie się opłaca. Jakie są minusy wybrania przyczepy? Niestety, wybierając taką formę serwowania jedzenia trudno zapewnić kupującym miejsce do zjedzenia posiłku, więc asortyment musi ograniczać się do fast foodów albo do jedzenia na wynos, które może zostać zabrane do domu w specjalnych pojemnikach utrzymujących wysoką temperaturę. Przyczepy gastronomiczne mimo tych wad zdają się być bardzo korzystnym rozwiązaniem, które zaczyna cieszyć się rosnącą popularnością.