Przyczepy gastronomiczne do zabudowy

Widziane na ulicach przyczepy (popularne budki), z których wydawane jest jedzenie na wynos, spotkać można już w większości polskich miast. Popularne są przyczepy z fast foodami, ale i lodami czy kanapkami robionymi na miejscu. Zwykle patrząc na taki pojazd nie zastanawiamy się, jak wygląda on w środku.
Tymczasem zabudowa wnętrza to nie tylko podstawowe wyposażenie kuchenne. Przyczepy gastronomiczne często robi się na specjalne zamówienie, aby dostosować wnętrze do indywidualnych wymagań klienta: dodać więcej blach do pieczenia, kuchenek i lodówek, zdemontować szafki lub założyć nowe, podłączyć agregat prądotwórczy lub czerpać prąd z zewnętrznego źródła. Z tego też powodu producenci przyczep tworzą ogólne projekty swoich poszczególnych przyczep: piekarniczych, fast foodowych, lodowych, etc., a następnie na życzenie klienta modyfikują je w taki sposób, by ten otrzymał gotową przyczepę wedle własnych standardów. To tak zwane przyczepy do zabudowy, które gotowe – wykonane na wzór indywidualne projektu – można umieścić w samochodzie.