W co musimy wyposażyć nasz mobilny punkt sprzedaży ?

Wyobraźmy sobie, że planujemy prowadzić sprzedaż ciepłych posiłków z przyczepy. Nie muszą to być wyszukane dania- ograniczmy się do typowego fast-food: hot-dogi, hamburgery, czy zapiekanki. W co więc musimy wyposażyć nasz mobilny punkt sprzedaży? Po pierwsze- w lodówkę lub chłodziarkę. Jeśli planujemy wykorzystywać produkty mrożone, na przykład gotowe zapiekanki, czy pizze, to dobrze jest wyposażyć naszą przyczepę również w zamrażarkę. Oczywiście, możemy zapakować zamrożone produkty do lodówki, dzięki czemu szybciej się ogrzeją i będziemy mogli je serwować w krótszym czasie. Pamiętajmy jednak, że raz rozmrożone produkty nie nadają się już do ponownego zamrożenia- w takiej sytuacji musielibyśmy bardzo precyzyjnie szacować liczbę sprzedanych posiłków lub tez ryzykować, iż pod koniec imprezy nie będziemy mieli do zaoferowania wszystkich przysmaków. Z drugiej strony- pamiętajmy, ze zamrażarka to kolejne urządzenie, które zajmuje w przyczepie miejsce, a wolna przestrzeń, to niestety towar deficytowy.